Interjú Kádár Szabolccsal

2020.06.08

A Ron világa musical csapatával egy rendhagyó külföldi turnéra készülsz. Mi a tapasztalatod az ilyen jellegű turnékkal kapcsolatban?

Kádár Szabolcs: Mindig szerettem a külföldi turnékat. Az Operettszínházzal is többször jártam Németországban, de szabadúszóként is több meghívásom volt már hála az égnek: Oroszországba, Kanadába, Olaszországban. Mindegyik tapasztalatom fantasztikus volt. A vendéglátók nagyon kedvesek voltak a fellépés helyszínei pedig felkészültek. Izgatottan várom a Ron turnéit.


A darab egy drogfüggő fiú életének egy részéről szól. Találkoztál már hasonló darabbal a pályád során?

Kádár Szabolcs: Szerencsére jó a genetikám, így legtöbbször fiatalabb karaktereket játszom, például Bokát A Pál utcai fiúkban a debreceni Csokonai Színházban. Ilyen szereppel még nem találkoztam, ahol a karaktert formáló hatások egyik sarokköve a kábítószer.


Te egy 17 éves kamasz fiút játszol, akinek válófélben vannak a szülei, hogyan készülsz a szerepre?

Kádár Szabolcs: A szerepekre első körben a szövegkönyv alapos megismerésével készülök. Aztán megpróbálom úgy felépíteni a karaktert, mint ahogyan a hagyma is felépül: rétegekből. Bele képzelem magam a szerep helyzeteibe és így haladok belülről kifelé.


Egy kicsit lelassult most a világ, nagyon tetszett a Tarzan részlet, amit gyereknapra készítettél. Hogyan telnek a "karantén napok"?

Kádár Szabolcs: Már márciusban, a vészhelyzet kihirdetésekor haza jöttünk édesanyámékhoz vidékre. Igyekeztem a karantén hosszú heteit hasznosan tölteni. Sokat beszélgettünk a feleségemmel, figyeltük hogyan dolgozik ez az egész bizonytalanság bennünk, rengeteget játszottunk és tornáztunk együtt a kisfiammal. Gyerekkoromban mezőgazdaságban dolgoztak a szüleim és mi is sokat segítettünk nekik a testvéreimmel, így tudtam segíteni nekik a kis zöldség kertjükben. Ezek mellett vásároltam egy házi stúdiószettet, és szinte minden nap énekeltem, tanultam, és készítettem még pár Tarzan- Gyermekemberhez hasonló feldolgozást, ami megtekinthető a YouTube csatornámon is (A csatornám itt elérhető: https://www.youtube.com/user/KadarSzabolcsFanClub , ide örömmel fogadok minden feliratkozást, megtekintést és véleményt, ugyanis célom az értékteremtés a szórakoztatás). Elvégeztem egy online videó vágó kurzust, illetve egy barátommal elkészítettük a weboldalamat, ahova szinten várom a látogatókat: https://kadarszabolcsjanos.hu/ végezetül pedig beiratkoztam egy OKJ-s mezőgazdasági képzésre ez nyár végéig tart.

Mit gondolsz, milyen lesz az első előadásod, a közönség és te, kollégáid részéről egyaránt?

Kádár Szabolcs: Olyannak képzelem, mint amikor először álltam az Operettszínház színpadán. Izgatottság, óriási tett vágy lesz úrra bennem. Biztos vagyok benne, hogy teljes energiával, átéléssel fog megszületni az előadás mindenki részéről.


Van már infód, hogy mi lesz az első előadás, amiben láthatunk téged?

Kádár Szabolcs: Hivatalos nincsen. Minden június közepe után alakul majd ki, amikor visszavonják remélhetőleg a vészhelyzetet. Ha ez megtörténik, akkor van egy meghívásom Zalaegerszegre a nyári színházba, ahol vár rám a Padlás egyik főszerepe a Rádiós, illetve ugyanitt egy ősbemutató. A többi még képlékeny.


Milyen tippeket adnál a nézőknek, hogy könnyebben teljenek a színház nélküli napok?

Kádár Szabolcs: Mindenképpen az aktív pihenést és a családdal való minőségi időtöltést és befelé figyelést javaslom.